Тәжік самбуса казармасы (қатпарлы пирогтар)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны - 4 кесе, жұмыртқа - 1 дана. су - 1 кесе, қамыр қабатына арналған өсімдік майы - 3 ас қасық. қасықтар, қой еті - 500 г. пияз - 150 г. май -50 г. тұз, дәміне қарай дәмдеуіштер.
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан, тұздан, судан қатты қамыр дайындаңыз, оны 30-40 минут ұстаңыз. Содан кейін қалыңдығы 1 мм болатын үлкен торттарға жайып, маймен майлап, орама түрінде бұрап, кішкене бөліктерге бөліп, қайтадан жайыңыз. Тартылған етті жайылған қамырға салып, пирогтарға үшбұрыш, тіктөртбұрыш немесе жарты ай пішінін беріңіз. Самбусаны пеште пісіруге болады. Фаршты дайындау Қой етінің целлюлозасын ет тартқыштан өткізіп, пияз мен маймен қуырыңыз.