Күріш пен ет қосылған Вак балиш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қамыр 90, ет 70, күріш 10, пияз 20, еріген сары май 15, сорпа, жұмыртқа 1/8 дана, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Майлы қой немесе сиыр етін ұсақтап турап, қайнатылған күрішпен (ұсақталған), майдалап туралған пиязбен, бұрышпен, тұзбен және аздап сары маймен араластырады. Шай табақшасының көлеміндей пирожныйлар ашытқы қамырынан жайылады. Толтырманы торттың ортасына қояды, шеттерін көтереді және құрастыруға қысады, ортасында бес тиындық тесік қалдырады, ол қамырдан жасалған шармен жабылады. Бұйымдарды ерітеді, льезонмен майлайды және қыздырылған қуыру шкафына салады. 15-20 минуттан кейін науаны алып, саңылаулар арқылы сорпаны құйып, саңылауларды шарлармен жауып, пісіруді жалғастырады.