Нақты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер кез келген балықтың филесі 500 г, бидай наны 100-125 г, сүт 1 стақан, пияз 3-4, жұмыртқа 3, кептірілген саңырауқұлақтар 20 г, өсімдік майы 1/2 кесе, ұнтақталған крекер 1/2 кесе, бұрыш, тұз, жасыл ақжелкен.
Сипаттамасы Нанды сүтке салып, сығып, балық кесектерімен араластырып, ет тартқыштан екі рет өткізіңіз. Фаршты тұз бен бұрышқа себіңіз, жақсылап араластырыңыз және шайқаңыз. Салманы дайындаңыз. Ол үшін қайнатылған саңырауқұлақтарды, жұмыртқаны ұсақтап турап, қуырылған туралған пияз, майдалап туралған ақжелкенмен араластырыңыз, қоспаны тұз, бұрыш қосып, бәрін қайтадан араластырыңыз. Ұсақталған балықтан жұмыртқа көлеміндей шарлар жасаңыз. Допты дымқыл зығыр майлыққа салыңыз да, оған торт пішінін беріңіз. Толтырманы шелпекке салыңыз да, майлықтың көмегімен шелпекті екіге бүктеңіз. Торттың шеттерін мықтап біріктіріп, жарты ай пішінін беріңіз. Осылайша, қалған өнімдерді дайындаңыз. Оны жұмыртқаға, сосын нан үгіндісіне салып, өсімдік майы қосылған терең табаға қуырыңыз. Қуырылған өнімдерді пеште дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Бұзау етімен бірге қуырылған картопқа қызмет ету жақсы.