Қара өріктен жасалған тосап қосылған шелпектер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамы: 360 г ұн, 1 шай қасық қамыр қопсытқышы, 1/2 л сүт, 100 г түйіршіктелген қант, 3 жұмыртқаның сарысы, 1 шай қасық ром, 1/2 шай қасық тұз, 3 жұмыртқаныңка, 50 г. қуыруға арналған май. Салма: 40 г қара өрік джемі, 1-2 ас қасық ром. Декорация үшін: қант ұнтағы, 1 пакет ванильді қант.
Сипаттамасы Дайындау әдісі: Ұнға қопсытқыш, қамыр қосып, барлығын бірге електен өткізіңіз. Сүт, қант, жұмыртқаның сарысы, ром, тұз қосып, араластырыңыз. Жұмыртқаның ағын қатты көбікке шайқаңыз және қамырға енгізіңіз. Тортилла табасын сары маймен майлап, оны қыздырып, әр құдыққа бір ас қасық қамыр құйыңыз. Торттарды бір жағынан қуырыңыз, аударыңыз және пешті дайын болғанға дейін аздап қыздырыңыз. Кептелу мен ромды біркелкі консистенцияға жеткенше араластырыңыз. Дайын торттардың жартысын осы қоспамен майлап, үстіне майланбаған торттарды салып, ванильді қант қосылған қант ұнтағын себіңіз. Үстелге қара өрік компотымен бірге қызмет етіңіз.