Ванильді суфле
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 10-12 адамға (мен өзімнен қосамын, олар өте үлкен емес бөлікті алады) 3 ас қасық. ас қасық сары май - 3 ас қасық. ас қасық бидай ұны - 1/8 шай қасық тұз - 3/4 кесе ыстық сүт - 1/4 кесе қант - 1 шай қасық ванильді қант - 5 жұмыртқа, сарысы мен ақуызына бөлінеді.
Сипаттамасы Сары майды ерітіп, ұн мен тұзды салып, араластырыңыз. Үздіксіз араластыра отырып, ыстық сүтті жұқа ағынмен құйыңыз. Қант қосып, баяу отта аздап қоюланғанша пісіріңіз. Жұмыртқаның сарысы мен ванильді қантты ұнтақтап, ыстық қоспаға жұқа ағынмен құйыңыз, ұйып қалмас үшін үздіксіз араластырыңыз. Тоңазытқышқа 15 минутқа қойыңыз. Бір жарым литрлік қалыпқа май жағыңыз, аздап қант ұнтағын себіңіз. Жұмыртқаның ағын ауа көбігі пайда болғанша шайқаңыз және мұқият араластырыңыз, араластырыңыз. Қоспаны қалыпқа салып, алдын ала жақсы қыздырылған пешке (180 градусқа дейін) 35 минутқа қойыңыз.