Қызыл қарақат қосылған корольдік торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Құрамы: 50 г. қант ұнтағы, 100 г. маргарин, 150 г. ұн, қамыр илегіш пышақтың ұшында, 1 жұмыртқа, 0,5 л сүт, 4 жұмыртқа, 2 жұмыртқаның сарысы, 60 г. түйіршіктелген қант, ванильді қанттың жарты пакеті, бір шымшым тұз, 300 г. қызыл қарақат, тортқа арналған 1 пакет желе, туралған бадам.
Сипаттамасы Дайындау әдісі: Қант ұнтағынан, жұмсартылған маргариннен, ұннан, қопсытқыш қамырдан және бір жұмыртқадан қамыр илеңіз. Диаметрі шамамен 26 см болатын тегіс түбі бар торт табасын маймен майлап, ұнмен ұнтақтап, жайылған қамырдың жұқа қабатымен салыңыз. Жұмыртқа мен жұмыртқаның сарысын қантпен, ванильді қантпен және тұзбен араластырыңыз. Сүтті қыздырыңыз және баяу, үнемі араластыра отырып, оны жұмыртқа массасына құйыңыз. Алынған жұмыртқа-сүт массасын қамырдың үстіне қалыпқа салыңыз. Шамамен 170 Вт температурада пісіріңіз. Суығанша қалдырыңыз, қалыптан алыңыз, үстіне қызыл қарақат салыңыз. Тортқа желе дайындаңыз (пакеттегі нұсқауларға сәйкес) және оны салқындатпай, қарақатқа жағыңыз. Үстіне бадам себіңіз.