Толтырылған күркетауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер түркия 400 г, алма 2, қара өрік 100 г, сары май 30 г, қант 1 шай қасық. Нан пісіру үшін: бидай ұны 3 ас қасық. Льезон үшін: жұмыртқа 2, сүт 3 ас қасық.
Сипаттамасы Жіңішке ұрылған күркетауық филесін тұзбен себіңіз, ортасына тартылған етті салыңыз. Филелерді конверт түрінде орап, ұнға салып, льезонға салып, қуырыңыз. Пеште дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Фарш үшін: алманың қабығын, өзегін және тұқымын аршып, жолақтарға кесіңіз. Қара өрікті қайнатыңыз, тұқымдардан босатыңыз және ұсақтаңыз. Дайындалған алмаларды қара өрікпен біріктіріп, қант қосып, араластырыңыз. Бұл тағамға шөптермен безендірілген күрделі маринадталған жеміс гарнирі беріледі.