Түрік жаңғақ соусындағы тауық тілімдері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-362-1.webp)
Өнімдер сорпаға арналған 1 түйір тамыр 1 литр су, тұз, 200 г жаңғақ, 2 пияз 3 түйір сарымсақ, 3 үстел. ас қасық лимон шырыны 125 г йогурт, 2 үстел. зәйтүн майының қасықтары 0,5 шай қасық. паприка қасықтары, 2 үстел. жаңғақ майының қасықтары, жалбыз
Сипаттамасы 1. Тазартылған және майдалап туралған тамырларды тұзды суға салып, қайнатыңыз. 10 минут ішінде баяу отта ондағы тауық еті дайын болғанға дейін пісіріңіз. Сорпадан филе алыңыз, салқындатыңыз және қалың, бірдей жолақтарға кесіңіз. Сарымсақ, лимон шырыны, йогурт, зәйтүн майы мен 1/8 л салқындатылған тауық сорпасын миксермен тегіс болғанша араластырыңыз. Салат жапырақтарын салып, үстіне жаңғақ соусымен жуыңыз. Өсімдік майын паприка ұнтағымен араластырыңыз және оны филе жолақтарына себіңіз. Жалбыз жапырақтарымен безендіріңіз. Бір порцияда 690 ккал