Күрішпен толтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1,3 кг тауық еті, 100 г сары май, 120 г пияз, 100 г күріш, 50 г мейіз, 50 г кептірілген өрік, 100 г сәбіз, 30 г балдыркөк тамыры, 200 г тауық сорпасы, бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Іштегі тауық етін тұздайды, ішін және сыртын бұрыштайды, қызарғанша қуырады. Ішімдіктерді қайнатады, ұсақтап турайды, жіңішке туралған пиязбен бірге қуырады, жуылған күрішпен араластырады. Кептірілген өрік пен тұқымсыз мейізді жуады, кептірілген өрікті кеспемен турайды. Барлығын бірге араластырыңыз, бұрыш салыңыз, қайнатпа қайнатылған бір кесе сорпаны құйыңыз және сұйықтық мөлшері азайғанша пісіріңіз. Тауық еті пісірілген салмамен толтырылады, тігіледі және бұқтырылады, сәбіз, балдыркөк, пияз, сорпа қосылады. Қызмет көрсетер алдында тауық еті бөліктерге бөлініп, қуырылған картоппен бірге беріледі.