Томат тұздығымен қайнатылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 600 г тауық еті, 40 г ұн, 80 г еріген сары май, 40 г пюре қызанақ, 160 г пияз, 40 г ақжелкен, бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тауықты кастрюльге салып, су тек ұшаны жауып тұратындай етіп сумен жауып, дайын болғанға дейін қайнатады. Тауық сорпадан шығарылады, кесектерге кесіледі, ал сорпа сүзіледі. Ірі туралған пиязды майға қуырады, қызанақ пюресін қосып, тағы 5 минут қайнатуды жалғастырады. Ашық сары түске дейін қуырылған ұн "сүзілген сорпамен (75-100 г) сұйылтылады, қуырылған пияз мен томат пюресі, тұз, бұрыш қосылады және қайнатылады. Алынған тұздық қайнатылған тауықтың кесектеріне құйылады, кастрюль қақпақпен жабылады және баяу отта қайнатылады. Қызмет көрсету кезінде тауықтың үстіне тұздық құйылады және ақжелкен себіледі.