Жұмыртқасы бар ақ тұздықтың астында қайнатылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 800 г тауық еті, 40 г пияз, 20 г ақжелкен, 300 г дайын тұздық, 300 г тауық сорпасы, 1 жұмыртқаның сарысы, 20 г май, 10 г ұн, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Дайындалған тауықтың ұшасын ыстық суға батырады (1 кг 1 - 1,5 литр суға), пиязды, ақжелкенді салып, қайнатады. Әрі қарай пісіру 85-90 ° C температурада жүргізіледі. Тауықтың қайнатылған ұшасын бөліктерге бөліп, ыстық сорпада қызмет еткенге дейін сақтайды. Қызмет көрсету кезінде тауықтың бір бөлігі әрбір терең ыдысқа салынып, жұмыртқа қосылған ақ тұздықпен жабылады. Ақ тұздық. Ұнды бірдей мөлшерде маймен аздап қуырады, сүзілген тауық сорпасымен сұйылтады және баяу отта 5-10 минут қайнатады. Осыдан кейін тұздық оттан алынады, жұмыртқаның сарысы қосылады, стаканға аздап тұздықпен араластырылады, дәміне қарай тұз, сары май қосылады, араластырылады.