Берлиндік маринадталған сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 200, пияз 30, сәбіз 20, ақжелкен тамыры 15, балдыркөк тамыры 10, сірке суы 50, су 50, қаймақ тұздығы 40, лавр, қара бұрыш, тұз, гарнир 200.
Сипаттамасы Кесілген сәбіз, пияз, балдыркөк тамыры, ақжелкен тамыры, лавр, қара бұрыш бұршағы, тұз сірке суымен және сол мөлшерде сумен құйылады және қайнатылады. Етті эмальданған немесе қыштан жасалған ыдысқа салып, салқындатылған тұздықпен құйып, лимон тілімдерімен жауып, маринадқа малынған майлықпен жауып, 3 күн бойы маринадтайды. Содан кейін етті құрғатып сүртеді, қуырады, аздап қуырылған пияз, сәбіз, ақжелкенмен бірге табаға салып, тұздық пен сорпаның жартысына дейін құйып, пеште қақпақпен бұқтырады. Етті тілімдерге бөліп, қаймақ тұздығымен аздап жағады. Алма мен картоп пюресі қосылған қызыл қырыққабат бөлек беріледі.