Қазақша бастурма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер Қой еті 240, пияз 60, сірке суы (3%) 20, еріген қой еті 5, қызанақ 50, жасыл пияз 20, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Қойды (белді, артқы аяқты) кесектерге бөліп, ұсақтағышпен аздап ұрып, тұздап, бұрыш қосып, пияз сақиналарымен араластырып, сірке суымен құйып, суықта 3-4 сағат ұстайды. Содан кейін әр бөліктің ортасына тұздықтан алынған қызыл тұздалған қызанақ пен пияздың тілімдерін салып, етті шұжық тәрізді түтіктерге бүктеп, 2-3 түтікшені және тұтас қызанақты шашлыкқа салып, жанып жатқан көмірдің үстіне қуырады. мезгіл-мезгіл етті маймен майлау. Жасыл пиязбен бірге беріледі.