Қазақша бастурма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Қой еті 240
пияз 60
сірке суы (3%) 20
еріген қой еті 5
қызанақ 50
жасыл пияз 20
бұрыш
тұз.
пияз 60
сірке суы (3%) 20
еріген қой еті 5
қызанақ 50
жасыл пияз 20
бұрыш
тұз.
Сипаттамасы Қойды (белді, артқы аяқты) кесектерге бөліп, ұсақтағышпен аздап ұрып, тұздап, бұрыш қосып, пияз сақиналарымен араластырып, сірке суымен құйып, суықта 3-4 сағат ұстайды. Содан кейін әр бөліктің ортасына тұздықтан алынған қызыл тұздалған қызанақ пен пияздың тілімдерін салып, етті шұжық тәрізді түтіктерге бүктеп, 2-3 түтікшені және тұтас қызанақты шашлыкқа салып, жанып жатқан көмірдің үстіне қуырады. мезгіл-мезгіл етті маймен майлау. Жасыл пиязбен бірге беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қазақша бастурма пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Қой еті 240, пияз 60, сірке суы (3%) 20, еріген қой еті 5, қызанақ 50, жасыл пияз 20, бұрыш, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz

