Ми, паста және ірімшік салмасы бар орама
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Миды толтыру үшін: ми - 300 г, пияз - 30 г, май - 20 г, қаймақ - 30 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Паштетті толтыру үшін: бауыр - 200 г, шошқа майы - 100 г, еріген сары май - 10 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, лавр жапырағы, өткір ірімшік - 25 г, орама - 100 г, сүт - 125 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Ірімшік салмасы үшін: "Дружба" ірімшігі - 200 г, сары май - 100 г, қызылша шырыны - 5 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Губка торты үшін: алдыңғы рецептте көрсетілген өнімдерді қараңыз. Алдыңғы рецептте көрсетілгендей губка тортын дайындаңыз, сонымен қатар түрлі-түсті салмасы бар орамдарды дайындаңыз. Мидың толтырылуын дайындау. Қанға малынған миды суық суға пленкадан босатып, тұзды қайнаған суға толық дайын болғанға дейін пісіріңіз (шамамен 30 минут). Қайнатылған миды дуршлагпен құрғатып, біртекті массаға ұнтақтап, майдалап туралған пиязды қосып, тұздалған және қызарғанша қуырып, қаймақ қосыңыз. Дәміне қарай бұрыш пен тұз қосыңыз. Салқын. Паштеттен салманы дайындау. Бауырды сүтпен 1-2 сағатқа құйып, бекон, сәбіз және май құйылған кастрюльге салып, лавр жапырағын қосып, жұмсақ болғанша бұқтырыңыз. Салқындатыңыз, суланған бөлке мен пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіп, үгітілген ірімшік, тұз, бұрыш қосып, массаны шайқаңыз. Ірімшік салмасын дайындау. Ерітілген ірімшікті сары май қосып, біртекті массаға ұнтақтаңыз және ірімшікпен бірге үлпілдек массаға ұнтақтаңыз. Қызғылт түске бояу үшін қызылша шырынын бірнеше тамшысын қосыңыз. Дәміне қарай бұрыш пен тұз қосыңыз.