Албырт балық пен қызыл уылдырықтан жасалған жеңіл тағамдарға арналған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: 6 жұмыртқа, 2,5 кесе ұн, 400 г қаймақ, қалыпқа 1 шай қасық май. Толтыру үшін: 400 г сары май, 300 г қызыл балық, 350 г кета уылдырығы, 200 г жасыл салат, қайнатылған жұмыртқаның 4 сарысы.
Сипаттамасы Сарысын тұзбен сүртіңіз де, сүртуді жалғастыра отырып, біртіндеп тұз қасық ұнды - бір ас қасық қаймақты барлық ұн мен қаймақ сүртілгенше кезекпен қосыңыз. Ақуыздарды тығыз көбікке ұрып, қасықпен жоғарыдан төмен қарай араластыра отырып, дайын массаға ақырын араластырыңыз. Маймен майланған жоғары табаға немесе төмен табаға салыңыз (түбін майланған қағазбен жабыңыз). Тұмшапеште баяу отта пісіріңіз. Содан кейін пештен алыңыз, салқындатыңыз, көлденеңінен 3 шеңберге кесіңіз. Салманы дайындаңыз. Ол үшін қатты пісірілген жұмыртқаның сарысын 150 г маймен біртекті массаға ұнтақтаңыз, онымен 2 төменгі шеңберді майлаңыз. массаға, тұтас қабатқа, жұқа тілімдерге кесілген балықты салыңыз, үстіне қайтадан сол маймен майлаңыз, массаға сол маймен майланған екінші шеңберді салыңыз, сол сияқты балықты үстіне қойыңыз, май жағыңыз, соңғы шеңбермен жабыңыз, фанерді үстіне қойыңыз. салмағы аз және тортты бірнеше сағат бойы суыққа қойыңыз. Кета уылдырығын ерітіндіде ұсақтап, дуршлаг арқылы сүртіңіз де, жұмсақ қызғылт түсті біртекті массаға ұнтақталған қалған маймен араластырыңыз. Торттан салмақ пен тақтайшаны алып тастаңыз, ал корнеттен (кондитерлік қапшықтан) өрнекті түтік арқылы торттың бүйірлерін қызғылт массамен безендіріңіз, сонымен қатар торттың бетіне кондитерлік қапшықтан байланыстырушы торлар жасаңыз. Қызғылт массаға толтырылмаған төртбұрыштарға гүл шоқтарын келесідей етіп салыңыз: ені 2 саусақ орамға оралған балық кесектерін салат жапырақтарының биіктігі балық орамдарымен бірдей дөңгелектелген шыңдарымен орап, құлап қалмас үшін төменнен сол массамен майлаңыз, және қамырға бекітіңіз. Тортты жұқа тілімдерге кесіңіз.