Ет қосылған картоптан жасалған кастрюль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 - 12 картоп, 2 жұмыртқа, 2 ас қасық сары май, 4 ас қасық қаймақ, тұз. Толтыру үшін: 400 г. қайнатылған сиыр еті, 1 пияз, 2 ас қасық шошқа майы, тұз, ұнтақталған қара бұрыш дәміне қарай.
Сипаттамасы Картопты тазалаңыз, шайыңыз, жұмсақ болғанша қайнатыңыз, суды төгіп тастаңыз. Картопты құрғатыңыз, жақсылап ұсақтаңыз, шикі жұмыртқа, май, қаймақ, тұз қосыңыз, бәрін араластырыңыз, шайқаңыз. Сары маймен майланған табаға немесе науаға картоп пюресін біркелкі қабатқа салыңыз, содан кейін картоп пюресін біркелкі қабатқа салыңыз, содан кейін тартылған етті қуырылған пиязбен араластырып, тұз бен бұрыш себіңіз. Тартылған еттің үстіне кондитерлік қапшықтың көмегімен картоп пюресі үлгісін салып, ыдысты пешке салып, алтын қоңыр түске дейін пісіріңіз.