Ірімшік кілегейімен толтырылған жұмыртқа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 6 жұмыртқа, 100 г сары май, 4 ас қасық қаймақ, 250 г ірімшік, тұз, бұрыш, жасыл салат, қызанақ, ветчина, жаңа піскен қияр, пияз.
Сипаттамасы Қатты пісірілген жұмыртқаны көлденеңінен екіге бөліңіз, сарысын алыңыз, сары маймен сүртіңіз, үгітілген ірімшікті қосыңыз. Алынған массаға қаймақты біртіндеп қосыңыз, үлпілдек масса алынғанша ұнтақтаңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Ақуыздардың жартысында дөңгелектелген бөліктерді түбінен кесіп тастаңыз, сонда жартысы тұрақты болады. Жалпақ табақты толығымен жасыл салат жапырақтарымен жабыңыз, олардың үстіне ақуыздардың жартысын салыңыз. Тегіс сабаны бар кондитерлік қапшықтан ірімшік кремін босатыңыз, оны спираль түрінде ақуыздардың ортасына салыңыз, сонда ол оларды толтырады, кесілген жерден өтеді және бірте-бірте конусқа қарай тарылып, тұтас жұмыртқаның пішінін береді. Әрбір толтырылған жұмыртқаның үстіне текшелеп туралған қызанақтың бір бөлігін салыңыз. Табақтың шетіне жайылған жұмыртқалардың арасына қияр кесектерімен қиыстырылған ветчинаның кішкене орамдарын салыңыз.