Лентен қызылшасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер құрғақ саңырауқұлақтар 4 -5, орташа қызылша (қайнатылған) 3, орташа картоп (қайнатылған) 2, тұздалған қияр 2-3, жасыл пияз 100 г, аскөк шоғыры, үгітілген желкек, қант, тұз, дәміне қарай бұрыш, квас 1 1/2 л, қаймақ 1/2 кесе, жұмыртқа 2.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды жақсылап жуып, кастрюльге салыңыз да, сумен жабыңыз, сонда олар тек онымен жабылады. Қақпақтың астында баяу отта пісіріңіз. Саңырауқұлақтар жұмсақ болған кезде оларды ұсақтап тураңыз, сорпамен сұйылтыңыз (олар қайнатылған жерде) және қызылша пісірілетін ыдысқа құйыңыз. Қызылшаны (үккіштен өткізген дұрыс), картопты, тұздалған қиярды (өте ұсақтап), көк пиязды, аскөкті ыдысқа ұсақтап тураңыз, тұз, бұрыш және үгітілген желкекпен дәмдеңіз, қалауыңыз бойынша қант қосып, үстіне суық квас құйыңыз. . Қызылшасы бар табаққа қаймақ қасық, қайнатылған жұмыртқаның жартысын салыңыз.