Саңырауқұлақ кеспесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер кептірілген ақ саңырауқұлақтар 5-6, пияз 1, сары май 30 г, үй кеспесі 300 г, тауық еті, сәбіз 2, ақжелкен 1 тамыр, су 2 л, лавр жапырағы, аскөк немесе ақжелкен шоғыры, бұрыш (бұршақ), дәміне қарай тұз. Кеспе үшін: ұн 200 г, су 1/2 кесе, жұмыртқа 3-4, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кептірілген саңырауқұлақтарды жақсылап жуып, кастрюльге салыңыз, үстіне су құйыңыз және пісіріңіз. Саңырауқұлақтар жұмсарған кезде, оларды саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, салқындатыңыз, майдалап тураңыз және қайтадан сүзілген сорпаға құйыңыз. Сәбіз мен пиязды ұсақтап турап, сары майға қуырыңыз, кеспемен бірге қайнаған саңырауқұлақ сорпасы бар кастрюльге қосып, жұмсақ болғанша пісіріңіз.