Құлақ Макарьевская приказчичья
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер стерлет 2 ақжелкен мен балдыркөк әрқайсысы 2 тамырдан, пияз 2, даршын, қалампыр дәміне қарай, мадейра 1/2 кесе, дәміне қарай тұз, су 2 л, бидай наны бірнеше тілім, лимон 1.
Сипаттамасы Шамдарды даршын мен қалампырмен ұсақтап тураңыз, ақжелкен мен балдыркөк тамырын ұсақтап тураңыз, кастрюльге салыңыз да, суық сумен жабыңыз. Суды қайнатыңыз және оған стерлет пен бурбот кесектерін салыңыз. Балық дайын болғанға дейін жақсылап қайнатыңыз және оттан алыңыз. Кәстрөлге 1/2 кесе мадейра құйыңыз (дәміне қарай азырақ, бидай наны мен лимонды тілімдерге кесіңіз. Ертеде мадейра бөтелкесі осы құлақ қайнатылған кастрюльге салынатын, ол бүкіл пісіру процесінде осылайша жылынатын. Үстелге құлақ мадерамен бірге ұсынылды.