Майонез-сарымсақ-қаймақ тұздығындағы саңырауқұлақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г саңырауқұлақтар (устрица саңырауқұлақтары жақсы), 3 орташа пияз, 3 дана. сәбіз, күнбағыс майы, 3 түйір сарымсақ, майонез, қаймақ.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды шайыңыз, оларды текшелерге кесіңіз. Саңырауқұлақтарды маймен жақсы қыздырылған табаға құйып, барлық су буланғанша және саңырауқұлақтар қыртыспен жабылғанша қуырыңыз. Онда сәбіз, пияз қосыңыз. 5 ас қасық қаймақ пен майонезді сарымсақпен араластырыңыз, жылы қайнаған сумен сұйылтыңыз, бірақ массасы қою және сұйық болмауы керек. Саңырауқұлақтарды дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. Саңырауқұлақтарды дайын тұздықпен құйыңыз. Жақсылап араластырыңыз, массаны қайнатыңыз, отты азайтыңыз және тағы 10 минут қайнатыңыз. Осыдан кейін отты өшіріп, шамамен 5 минут қайнатыңыз, дайын тағамды гарнирмен де, онсыз да тұтынуға болады. Тұздықтағы саңырауқұлақтарды ыстық та, суық та жеуге болады. Олар әрқашан тәбетті. Қанша порцияға арналған: 4.