Саңырауқұлақтар қосылған шошқа етінен жасалған орамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 1 кг. шошқа еті, 3 алма немесе алмұрт, 300 г саңырауқұлақ, 1 пияз, 1 түйір сарымсақ, 100 г ірімшік, 250 г майонез, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Шошқа етін үлкен кесектерге кесіңіз, сонда орамдарды кейінірек орау ыңғайлы болады. Бөлшектерді шайқаңыз, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Сіңдіру үшін қалдырыңыз. Осы уақытта толтыруды дайындаңыз. Қуыруға арналған табаға аздап май құйыңыз, саңырауқұлақтарды салыңыз (саңырауқұлақтарды жаңа піскен, консервілеуге болады). Саңырауқұлақтар қуырылған кезде майдалап туралған пиязды салыңыз. Пияз алтын реңкке ие болғаннан кейін (ең бастысы, оны қатты пісірмеу керек), туралған алма (алмұрт) салыңыз. Барлық масса дайын болған кезде, сары майдың бір бөлігін салыңыз, араластырыңыз. Түн дайын. Пешті 200 Вт дейін қыздырыңыз. Толтырманы еттің әрбір бөлігіне жайып, орамға айналдырыңыз. Орамдарды пісіру парағына салыңыз, майонезбен майлаңыз. Пешке 30 минутқа қойыңыз. Дайын болғанға дейін 10 минут бұрын үгітілген ірімшік себіңіз.