Пияз мен ірімшік қосылған цуккини
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 10 цуккини (ұзындығы 8 см), сары май -100 г. Толтыру үшін: пияз - 2 бас, май - 70 г, ұн-1 ас қасық, сүт-150 мл, пармезан немесе басқа ірімшік - 80 г, дәміне қарай 2 жұмыртқа, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Бірдей мөлшердегі цуккиниді алыңыз, қабығын аршып, қайнаған тұзды суға салыңыз. Жартылай дайын цуккиниді салқындатыңыз, ұзындығы бойынша кесіңіз, целлюлоза мен тұқымдарды абайлап алып тастаңыз және оларды майланған кастрюльге салыңыз. Салманы дайындаңыз: майдалап туралған пиязды сары майға салып, сығылған кәді целлюлозасын, бір ас қасық ұнды қосып, сүтпен сұйылтыңыз және үнемі араластыра отырып, отта бірнеше минут ұстаңыз. Оттан алынған қоюланған массаға үгітілген ірімшік, жұмыртқа, тұз бен бұрыш қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Цуккиниді толтырыңыз және кастрюльді пешке 20-25 минутқа қойыңыз. Жеке тағам ретінде немесе гарнир ретінде беріледі.