Ношмо кинде (Қарасора наны)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қарасора дәні 150, қара бидай наны 80, сүт 20
Сипаттамасы Құрғақ қарасора тұқымы пеште немесе табада аздап қуырылады, содан кейін ерітіндіге итеріледі және електен өткізіледі. Ескірмеген қара бидай наны ұсақ кесектерге кесіліп, қарасора ұнымен біріктіріліп, жақсылап араластырылады, салмағы 150 г шарлар пішінделеді, сүтте суланады және өсімдік майымен майланған пісірме табаққа 5 минут пісіріледі. Дербес тағам ретінде немесе бірінші тағамдарға нанның орнына беріледі.