Ақ тұздықпен толтырылған тауық котлеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бір порцияға: тауық еті 80, сүт соусы 30, саңырауқұлақтар 10, жұмыртқа 10, бидай наны 20, еріген сары май немесе өсімдік майы 15, сары май 7, гарнир 100, мадейра соусы 75, бұрыш.
Сипаттамасы Толтыруға арналған сүйексіз тауық етінің филесін дайындаңыз. Сүтті қою тұздыққа майдалап туралған жаңа порчини саңырауқұлақтарын, шампиньондарды немесе трюфельдерді қосып, тұз бен бұрыш себіңіз, жақсылап араластырыңыз. Салқындатылған тартылған етті әрқайсысының салмағы 40 г алмұрт түрінде пішіндеңіз. Үлкен, жіңішке ұрылған тауық етінің өткір ұшына сүйек пен туралған тартылған етті салыңыз, ұрылған кішкене филені жауып, бәрін бірге үлкен филеге салыңыз. Котлеттерді екі рет нанмен пісіріңіз, қуырыңыз және Киев стиліндегі котлеттер сияқты қызмет етіңіз. Бөлек, тұздықты қайықта мадейра қосылған тұздыққа қызмет етіңіз. Сондай-ақ, котлеттерді басқа құс етінен, сондай-ақ аңнан дайындауға болады.