Киевтегі котлеттер - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Котлеттер тауық етінің филесінен дайындалады - үлкен (сыртқы) және кіші (ішкі). Өңделген құстың филесін алып тастау үшін аяқтың жанындағы теріні қырқып, аяқтарын буындарға айналдырып, ұшалардың белінен теріні алып тастаңыз. Кеуде сүйегінің төмпешігі бойымен целлюлозаны кесіңіз, сүйекті шанышқымен кесіңіз де, алдымен бірін, содан кейін екінші филені кесіңіз. Кішкене филені үлкеннен бөліп алыңыз. Кішкене филеден бойлық сіңірлерді алып тастаңыз, біркелкі қалыңдықты жасау үшін етті кесіңіз, филені аздап шайқаңыз. 400 г тауық еті, 150 г сары май, 1 жұмыртқа, 100 г бидай наны, қуыруға арналған май. Үлкен филеден шанышқы сүйекті кесіп, қанат сүйегін ет пен сіңірден тазартып, оның қалыңдатылған бөлігін кесіп тастаңыз. Филені суық сумен сулаңыз, одан сыртқы қабығын жұқа өткір пышақпен кесіңіз. Сыртқы жағынан филе бойлық тілік жасап, етті тіліктің екі жағына сәл жайып, қалыңдығы 2,5-3 мм-ге дейін ұрып, сіңірлерін екі-үш жерден кесіп тастаңыз. Кесілген жерге кішкене филеден кесілген, жіңішке ұрылған ет кесектерін салыңыз. Дайындалған үлкен филенің ортасына салқын сары майдың бір бөлігін салыңыз, оны кішкене филемен жабыңыз, үлкен филенің шеттерін фаршты толығымен жауып тұратындай етіп орап, котлетке алмұрт пішінін беріңіз. Котлетті тұздап, жұмыртқаға батырыңыз, ескірген бидай нанының үгіндісіне ораңыз, жұмыртқаға қайтадан сулаңыз және қайтадан үгінділерге ораңыз. Котлетті майдың көп мөлшерінде (қуырылған) 3-4 минут қуырыңыз, содан кейін пешке 2 минутқа қойыңыз. Котлеттер қызмет етер алдында бірден қуырылады.