Тауықтың сирақ етінен жасалған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 2-3 тауықтың аяқтарын дайындаңыз, олардан теріні алып тастаңыз және май қабаттарын кесіңіз. Етті сүйектен бөліп, оны ет тартқыштан өткізіңіз. 100-150 г ақ нанды немесе орамды сүтке салып, сығып, тартылған етпен араластырып, қайтадан ет тартқыштан өткізіңіз. Фаршқа тұз, бұрыш салыңыз, нан сіңірілген сүтті құйыңыз, жақсылап илеңіз және нокаутқа жіберіңіз. Әрқайсысының ішіне бұрын аздап қуырылған сары майдың немесе кесілген тауық майының бір бөлігін салып, шарлар жасаңыз. Ұнтақталған үгінділерге жақсылап жағыңыз. Содан кейін пышақпен шарларға котлеттің пішінін ақырын беріңіз, оның бір ұшын өткір етіп, екінші ұшын дөңгелектеп, бір жағынан қыздырылған майға қуырыңыз. Бір жағы қызарған кезде котлеттерді аударып, табаны пешке 10-15 минутқа қойыңыз. Дайын котлеттерді бір-бірінің үстіне өткір ұштары бар "Тізбектегі" табаққа салыңыз. Жолақтарға кесілген қуырылған картоппен бірге қызмет етіңіз