Тауық котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті - 750 г, бұзау еті - 250 г, ақ нан - 3 тілім, пияз - 1 бас, сүт - 1 стақан, 1 жұмыртқа, кілегей - 3 ас қасық, өсімдік майы - 200 мл, ақжелкен мен аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Нан пісіру үшін: 2 жұмыртқа, ұн - 2 ас қасық, нан үгіндісі - 100 г.
Сипаттамасы Тауық еті мен бұзау етін ұнтақталған пиязбен және сүтке малынған нанмен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Дәміне қарай бұрыш, майдалап туралған көк, жұмыртқа, тұз қосып жақсылап араластырыңыз. Алынған тартылған етті тең бөліктерге бөліңіз (бір порцияға 2 котлет негізінде), оларға сопақша пішін беріңіз, ұнға ораңыз, жақсылап шайқалған жұмыртқаға салып, нан үгіндісіне салыңыз. Табада қыздырылған майға қуырыңыз, екі жағынан да қызарыңыз. Көкөніс гарнирлерімен ыстық немесе салқын түрде қызмет етіңіз.