Қаймақ қосылған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер Сиыр еті - 750 г, бүйрек майы - 50 г, ақ нан - 125 г, 1 жұмыртқа, өсімдік майы - 200 мл, пияз - 1 бас, ет сорпасы немесе су-2 ас қасық, аскөк, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Тұздық үшін: сүт-5 ас қасық, ұнтақталған қызыл бұрыш - пышақтың ұшында, қаймақ - бір ас қасық, ұн - 150 г, сары май-50 г, ақжелкен.
Сипаттамасы Етті жуыңыз, сіңірлер мен қабықшалардан тазалаңыз, сүтке малынған ақ нанмен және аздап құтқарылған пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Жұмыртқа, тұз, бұрыш және шөптерді қосып, суға немесе сорпаға құйып, тартылған етті жақсылап илеңіз. Тартылған етті шарларға (үлкен жаңғақпен) кесіңіз, оларды ұнға айналдырыңыз, қызармай қуырыңыз да, таяз табаға салыңыз. Сары майды қыздырыңыз, ондағы ұнды сарғаймай аздап қуырыңыз, оны ыстық сүтпен және қаймақтың бір бөлігімен сұйылтыңыз. Бұл тұздықпен котлеттердің үстіне құйып, оларды орташа отта 40 минут қайнатыңыз. Қалған қаймақты, майдалап туралған ақжелкен мен аскөкті, тұзды және сары майдың бір бөлігін (жаңғақ қосылған) дайын тефтельге қосыңыз.