Шөптер қосылған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті-750 г, күріш-175 г, 2 жұмыртқа, шпинат-20 жапырақ, ақжелкен-2 шоқ, аскөк-2 шоқ, сүйек сорпасы-1, 5л, пияз-1 бас, өсімдік майы - 125 мл, қаймақ - 200 мл, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Етті сіңірлер мен пленкалардан тазалаңыз, жуыңыз және пиязбен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Күрішті дайын болғанға дейін қайнатпаңыз (1 кесе күріш үшін - 1 кесе сүйек сорпасы). Салқындатылған күрішті тартылған етпен араластырыңыз, дәміне қарай екі жұмыртқа, аздап туралған көк, тұз бен бұрыш қосыңыз. Мұқият жуылған шпинатты, ақжелкен мен аскөкті ұсақтап тураңыз. Пісірілген тартылған етден грек жаңғағының көлеміндей котлеттерді кесіп, оларды туралған көкке орап, өсімдік майымен майланған кастрюльге салыңыз, қайнаған сорпаны немесе суды құйыңыз да, бір сағат бойы баяу отта пісіріңіз. сорпаның барлығы дерлік қайнайды. Дайын котлеттерге тұздық қайығында жаңа қаймақ қосылған үстелге қызмет етіңіз.