Молдова тілінде туралған котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті-750 г, бүйрек майы - 50 г, ақ нан-150 г, сүт - 200 г, май (немесе өсімдік майы) - 200 г, пияз - 1 бас, қаймақ - 2 ас қасық, 1 жұмыртқа, сарымсақ-3 түйір, ақжелкен, дәмді-2 г, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Нан пісіру үшін: 2 жұмыртқа, ұн - 50 г, нан үгіндісі - 100 г.
Сипаттамасы Жуылған етті құтқарылған пиязбен және сүтке малынған нанмен бірге ет тартқыштан өткізіңіз. Жұмыртқа, туралған ақжелкен, қаймақ, майдалап туралған сарымсақ, тұз, бұрыш, дәмді қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз, тақтаға салып, 10 тең бөлікке бөліңіз. Котлеттерге сопақша пішін беріңіз, алдымен ұнға ораңыз, жақсылап ұрылған жұмыртқаға батырыңыз және үгінділерге салыңыз. Жақсы қыздырылған майға қуырыңыз, екі жағынан қызарғанша, қызмет етуден 15 минут бұрын. Котлеттің шанышқымен тесуге дайын екендігін тексеру үшін: егер одан қызғылт шырын шықса - котлет дайын емес, дайын котлеттерге түссіз шырын жіберіледі. Гарнирге әр түрлі көкөніс пюресі, жасыл бұршақ қосыңыз.