Шошқа етінен жасалған қосалқы өнімдерден жасалған дроб
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты45 минут
Өнімдер Бауыр - 400 г, бүйрек - 200 г, өкпе - 1 кг, жүрек - 500 г, пияз - 2 бас, бұрыш - 4 г, 5 жұмыртқа, өсімдік майы - 250 мл, ұн - 200 г, аскөк және ақжелкен - 50 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Ішімдіктерді салқын сумен жуып, үстіне салқын су мен тұз құйып, қайнатыңыз. Көбікті мезгіл-мезгіл алып тастап, 45 минут пісіріңіз. Дайын ішімдіктерді суытып, өте кішкене кесектерге кесіңіз, содан кейін тураңыз. Майдалап туралған пиязды өсімдік майымен құтқарып, туралған етпен араластырып, тағы 15 минут қуырыңыз. Салқындатыңыз, тұз, ұнтақталған бұрыш, 2 жұмыртқа, майдалап туралған көк салып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Алынған тартылған етден 100 г шарларды кесіңіз, оларға торт пішінін беріңіз, ұнға ораңыз, жақсылап шайқалған жұмыртқаға батырыңыз және қыздырылған майға екі жағынан қуырыңыз. Көкөніс гарнирімен бірге қызмет етіңіз.