"Кипрге деген сағыныш" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер кальмардың ұшалары - 4-6 дана. жаңа піскен қияр - 1 дана. тұздалған / маринадталған қияр - 1 дана. консервіленген жасыл бұршақ - 1/2 банка (200-250 г.) пияз - 1/2 пияз (немесе бір кішкентай) жасыл пияз - 3-6 қауырсын қышқыл алма - 1 дана. аскөк - 20-30 г. тұз бұрыш лавр жапырағы майонез
Сипаттамасы Кальмардың ұшаларын салқын сумен жауып, 3 минут қайнатыңыз және қайнатыңыз, содан кейін үстіне салқын су құйып, тазалаңыз. Қайтадан суық су құйып, тұз, бұрыш, лавр жапырағын қосып, 5 минут қайнатыңыз. Кальмарды салқындатыңыз және тураңыз. Майдалап туралған жаңа піскен қияр, тұздалған немесе маринадталған қияр, пияз немесе жасыл пияз (немесе қаласаңыз, екеуі де), консервіленген жасыл бұршақ, үгітілген қышқыл алма және майдалап туралған аскөк қосыңыз. Салатты майонезбен дәмдеңіз және рахаттана жеп қойыңыз (бұл рахатсыз болмайды, біз оны сынап көрдік).