Мерекелік винегрет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты80 минут
Өнімдер қайнатылған қызылша 1 дана. картоп 4-5 дана. сәбіз 2 дана. шикі қызылша 1 дана. жасыл бұршақ 250-300 г. тұздалған қияр 2-3 дана. туралған көк 6 ас қасық. л. алма сірке суы 1 шай қасық. дәміне қарай өсімдік майы дәміне қарай тұз
Сипаттамасы Қызылшаны жуыңыз және қабығын алмай қайнатыңыз. Тамыр дақылының мөлшеріне байланысты бұл 20-дан 80 минутқа дейін созылуы мүмкін. Картопты "формасында" қайнатыңыз. Салқындатылған қызылша мен картопты тазалап, бұршақтан сәл үлкенірек текшелерге кесіңіз. Шикі қызылша мен сәбізді аршып, майдалап тураңыз. Барлық компоненттерді біріктіріңіз, консервіленген жасыл бұршақ пен туралған шөптерді қосыңыз. Сондай-ақ, майдалап туралған маринадталған қияр мен аздап алма сірке сіркесін қосыңыз. Өсімдік майымен дәмдеңіз, салат ыдысына жіберіңіз және ақжелкен мен аскөк бұтақтарымен безендіріңіз.