Молдова стиліндегі ақ бұршақ Чорба
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер Ақ бұршақ - 300 г, сәбіз, ақжелкен мен ақжелкен - 200 г, пияз - 2 бас, балдыркөк - 100 г, сарымсақ - 5 түйір, өсімдік майы - 60 мл, квас-борщ - 800 мл, дәмді - 2 г, көк шөптер махаббат.
Сипаттамасы Сұрыпталған және жақсы жуылған бұршақты суық сумен толтырып, қайнатыңыз. 15 минут қайнатыңыз және суды ағызыңыз, қайтадан суық сумен (2 л) жабыңыз және қалыпты отта пісіріңіз. Бұршақ дайын болған кезде майдалап туралған көкөністерді, пиязды, сарымсақты және дәмді тағамдарды салыңыз. Біртіндеп бөлек қайнатылған және сүзілген квас-боршты дайын бұршақтарға құйыңыз, қышқылға арналған хорбаны қолданып көріңіз. Тұз қосып, өсімдік майын құйып, 10 минут қайнатыңыз. Дайын чорбаны майдалап туралған көк шөптермен дәмдеңіз және ыстық күйінде қызмет етіңіз.