Фаджитос
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Фаджитос: сүйексіз және терісі жоқ 6 тауықтың төс еті, сақиналарға кесілген 2 үлкен пияз, жолақтарға кесілген 1 қызыл болгар бұрышы, жолақтарға кесілген 1 жасыл болгар бұрышы, 2 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, 12 шелпек, 200 г гуакамол (егер авокадо болмаса, бұл компонентті өткізіп жіберуге болады), 1 1/2 кесе қаймақ, кинза жасылдары. Маринад үшін: төрт лайм шырыны (жасыл лимон), 3 ас қасық. ас қасық зәйтүн майы, 1 шай қасық орегано, 1 шай қасық құрғақ ұсақталған кинза тұқымы, 1 шай қасық. тұз. Маринадқа көрсетілген барлық компоненттерді араластыру арқылы тұздықты дайындаңыз. Тауық етін қосып, маринадқа жақсылап орап, тоңазытқышқа 4 сағатқа қойыңыз. Маринадталған тауықты пісіру парағына салыңыз. Фольгамен жабыңыз. 200 градусқа дейін қыздырылған пешке 30 минутқа қойыңыз, алдын ала қыздырыңыз. Соңғы 10 минут ішінде фольганы алыңыз. Дайын тауықты жұқа жолақтарға кесіңіз. Сонымен қатар, пияз мен бұрышты зәйтүн майына өте ыстық табада жұмсақ және қызарғанша қуырыңыз. Тортиллаларға қуырылған көкөністер мен кішкене тауық етін салыңыз. Аздап гуакамол, қаймақ (майонез) және кинза жасылдарын қосып, түтікке орап, жеңіз. Фаджитоларды, әрине, сиыр немесе шошқа етінен пісіруге болады. Гаукомол авокадодан келесідей дайындалады: 6 порция үшін: 0,5 ұсақ туралған пияз, терісі мен тұқымы жоқ 4 ұсақ туралған қызанақ, 1 ұсақ туралған жаңа жасыл чили (тұқымсыз), 1,5 ұсақ туралған ұсақ жасыл болгар бұрышы (тұқымсыз), 1 ас қасық. майдалап туралған кориандр қасық, 2 піскен авокадо жемісі, 2 шай қасық лимон шырыны, 1 ас қасық. зәйтүн майының қасық, Пиязды, қызанақты, чилиді, жасыл болгар бұрышын және кориандрді араластырыңыз. Авокадоны ұзына бойына екі бөлікке бөліп, тұқымын алып тастаңыз және целлюлозасын алыңыз. Алынған қызанақ қоспасымен мұқият араластырыңыз. Дәміне қарай тұз бен бұрыш қосып, лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Ыдысқа салыңыз да, үстіне зәйтүн майын құйыңыз, енді шелпек туралы. Негізі олар жүгері ұнынан пісіріледі. Ол біздің ендіктерімізде қай жерде сатылатынын бір Құдай біледі. Олар Мәскеу супермаркеттерінде дайын пирожныйлар бар дейді (бұл мәскеуліктер үшін тапсырманы едәуір жеңілдетеді), бірақ Периферия тұрғындары қарапайым бидай ұнынан жасалған пирожныйлармен қанағаттануға мәжбүр болады. Олар осылай жасалады: 3 кесе ұн 2 шай қасық сода 3/4 шай қасық. тұз 2 ас қасық. ас қасық май немесе май 1 стакан су. Ұнды, сода мен тұзды ыдысқа араластырыңыз. Сары майды кішкене бөліктерге бөліп, ұнға қосыңыз. Біртіндеп су қосып, жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды тақтаға жайып, тегіс және серпімді болғанша илеңіз. 12 порцияға бөліңіз және әр порциядан шар жасаңыз. Сүлгімен жабыңыз және тақтаға 15-20 минутқа қалдырыңыз. Әр шарды ұнмен аздап шаңдалған тақтаға жұқа құймаққа (шамамен 17 см) жайыңыз. Тортиллаларды құрғақ шойын (немесе тефлон) табада көпіршіктер пайда болғанша қуырыңыз. Басқа жаққа аударыңыз, қайталаңыз. Мұнда ең бастысы - оларды шамадан тыс пісіру емес, әйтпесе олар бұзылады. Олар қазірдің өзінде өте жақсы бүктелмейді. Сондықтан оларды ыстық күйінде тұтыну өте маңызды. Тамақтан қалған фажитоның мағынасы бар (егер ол қалса)дереу қалған пирожныйларға ораңыз. Әйтпесе, олар суытады - олар фанера сияқты қатты болады. Тістеп жеуге немесе лақтырып тастауға тура келеді (бұл әрқашан ұят).