Киевтегі котлет 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер Бір порцияға: тауық еті 80, сары май 40, оның ішінде суару үшін 10, жұмыртқа 10, бидай наны 25, еріген сары май немесе өсімдік майы 15, гарнир 150.
Сипаттамасы Тауық етінің филесін сүйекпен қабықшалар мен сіңірлерден тазалаңыз, қалыңдығы бойынша біркелкі қабат пайда болатындай етіп ұсақтағышпен ұрыңыз. Қабаттың ортасына суық майдың бір бөлігін (шырша конусы түрінде) салыңыз, ішкі (ұсақ) филе етінің жұқа жолағымен жабыңыз және майды барлық жағынан етпен пышақпен жабыңыз. Котлетті тұздап, жұмыртқаға салып, нан үгіндісіне салып, қайтадан жұмыртқаға салып, тағы бір рет нан үгіндісіне салып, көп мөлшерде майға (қуырылған) 3- 4 минут қуырыңыз. Майдан алынғаннан кейін котлетті пешке 1-2 минутқа қоюға болады. Киев котлетін қызмет көрсетер алдында бірден қуыру керек. Толтыруға арналған сары майды електен өткізілген қайнатылған жұмыртқаның сарысымен, тұзбен, майдалап туралған аскөкпен немесе ақжелкенмен араластыруға болады. Қызмет көрсету кезінде котлетті табаққа салыңыз, котлетті қуырылған нанның бір бөлігіне немесе пісірілген қатпарлы қамырдың бір бөлігіне салуға болады. Гарнир - маймен туралған, жолақтарға қуырылған картоп пен жасыл бұршақ. Котлетті еріген сары маймен құйып, сүйекке папиллотаны қою керек. Сондай-ақ, басқа құс етінің немесе аңның филесінен котлеттер дайындауға болады.