Бауырмен толтырылған тауық етінің котлеті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бір порцияға: тауық еті 80, сүт соусы 15, саңырауқұлақтар 10, жұмыртқа 20, бидай наны 20, бауыр еті 15, май 20, гарнир 100, мадейра соусы 75, бұрыш
Сипаттамасы Бұл котлеттерді жоғарыда сипатталғандай етіп дайындаңыз. Фаршты қою сүт тұздығының қоспасынан бауырмен екіге бөліп, паста тәрізді етіп дайындаңыз. Фаршқа шикі жұмыртқаның сарысын, қайнатылған туралған шампиньондарды, тұз бен бұрышты қосыңыз. Фаршты салмағы 40 г кесектерге кесіңіз, оларға алмұрт тәрізді тегістелген пішін беріңіз. Пішінді пирожныйларды тұздап, жұмыртқаға батырып, ақ нанның үгіндісіне салып, котлетке сопақша пішін беріңіз. Котлеттерді таяз қуыруға арналған табада немесе шойын табада маймен қуырып, пеште қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде котлетті табаққа салыңыз, үстіне май құйып, картоппен (сабан) және сәбіз қосылған бұршақпен толтырылған ашытқысыз немесе қатпарлы қамырдан жасалған себеттермен безендіріңіз. Тұздықты бөлек мадерамен бірге беріңіз.