Зеппелинай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Міне, біреу мұның қалай дайындалып жатқанын сұрады. Рецепт "1000 дәмді тағамның" қалың томынан алынды, "Вайздас", Вильнюс, 1957 ж. (қазір бұл керемет бұрмалау сияқты оқылады!) 15 шикі картоп, 5 пісірілген, тұз. Тартылған ет - 400-500 г. сиыр еті, 1 пияз, 1\4 үстел. ас қасық май, ұнтақталған бұрыш. Тұздық - 70 г бекон, 1 пияз, 2-3 ас қасық қаймақ.
Сипаттамасы Тазартылған картопты үккіштен өткізіп, шырынын дәке арқылы сығып, езілген қайнатылған картопты қосып, езіңіз. 70-80 г алыңыз, қолыңызбен тегістеңіз, ортасына фаршты салыңыз, шеттерін біріктіріңіз, сопақша пішін беріңіз. Қайнаған суға бір-бірлеп салыңыз (су үнемі қайнап тұруы керек) және ақырын араластырып, 25-30 минут қайнатыңыз. Судан таңдап, қыздырылған ыдысқа салыңыз, пиязбен және қаймақпен қуырылған беконды құйыңыз. Ұсақталған ет - сиыр еті немесе шошқа еті (шикі немесе қайнатылған) - ет тартқышы, майға қуырылған пияз, бұрыш, тұз қосыңыз, қажет болған жағдайда сорпаны араластырыңыз.