Қызанақпен қуырылған бекіре
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 750 г балық (немесе 500 г дайын филе), 1/2 кесе сүт, 4 қызанақ, 1 бас пияз, 2 ас қасық. қасық ұн және 3 ас қасық. қасық май.
Сипаттамасы Дайындалған балық кесектерін 15-20 минутқа тұз бен бұрыш қосылған қайнатылмаған суық сүтке салып, ұнға салып, қуырыңыз. Майға жаңа піскен немесе консервіленген қызанақты бөлек қуырыңыз, жартысын кесіңіз, тұздаңыз және бұрыш себіңіз. Аршылған және сақиналарға кесілген пиязды да майға салып табада қызартады. Қызмет көрсетер алдында балықты қыздырылған табаққа салыңыз, әр бөліктің ортасына бір топ қуырылған пиязды, ал бүйірлеріне қызанақтың екі жартысын салыңыз. Балықтың астына май құйып, майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себіңіз. Балықпен бірге қайнатылған немесе қуырылған картопты ұсыныңыз. Балықты қуырылған цуккини мен қызанақпен пісіруге болады.