Ботқамен толтырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер балық 2 ұша (750-800 г), ұнтақталған қарақұмық ботқасы 1 стақан, жұмыртқа 2, қаймақ 1 стақан, пияз 1, ұн 1 ас қасық, өсімдік майы немесе маргарин 3 ас қасық, тұз, бұрыш, дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Балықтың тұтас ұшасынан басын кесіп, ішін кеспей ішін алып тастаңыз. Балықты жақсылап жуып, тұздап, қуырылған пияз мен туралған қайнатылған жұмыртқа қосылған қарақұмық ботқасымен толтырыңыз. Балықты үстіне бұрыш салып, ұнға салып, өсімдік майына (маргарин) қабық пайда болғанша қуырыңыз. Содан кейін балықты пеште сол табада пісіріңіз, мезгіл-мезгіл қалыптасқан тұздықпен құйыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін 5-10 минут бұрын балықты қаймақпен құйыңыз. Пісіру уақыты балықтың мөлшеріне және пештегі температураға байланысты. Дайын балықты шөптерге себіңіз.