Грек тілінде пісірілген балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3 балықтың ұшасы хек, тұз, бұрыш, 1 лимон, аскөк, 3-4 қызанақ, 1,2 кесе қаймақ, 2 түйір сарымсақ, 100 г ірімшік, нан үгіндісі.
Сипаттамасы Балықты шайыңыз, омыртқадан ақырын бөліңіз, арқасына зақым келтірместен, дәміне қарай барлық жағынан тұз бен бұрыш қосыңыз, лимоннан сығылған шырын құйыңыз. Пісіру парағын жүгері майымен майлаңыз, әрқайсысына 2 бұтақ аскөк салыңыз, балықтың үстіне. Қызанақтың үстіне қайнаған су құйыңыз, қабығын алыңыз, екіге бөліңіз және шырынын сығыңыз. Целлюлозаны кішкене текшелерге кесіп, бұрын туралған сарымсақ пен үгітілген ірімшіктің жарты порциясымен араластырылған қаймаққа қосыңыз. Балықты алынған массамен ішіне және үстіне майлаңыз. Содан кейін балықтың жоғарғы бөлігін қалған ірімшік пен нан үгіндісіне себіңіз. Балықты пеште 30-35 минут 200оС температурада пісіріңіз. Неше порцияға арналған: 6. Пісіру уақыты 35 мин.