Спраттармен толтырылған қуырылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг балық, 10-15 кило немесе 1 майшабақ, 2 пияз, 1 жұмыртқа, 2 тілім ақ нан, 1/2 кесе өсімдік майы, 2 ас қасық. ас қасық ұн, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Кез келген тазартылмаған балықты алыңыз, қабыршақтан тазартыңыз, арқа қанатының бойымен басынан құйрығына дейін екі жағынан терең ойықтар жасаңыз, сүйектер мен ішектерді алыңыз, шайыңыз, тұздаңыз, тартылған етті салыңыз. Содан кейін балықтың екі жартысын бүктеп, кесілген жерді тігіңіз. Толтырылған балықты ұнға орап, өсімдік майына қуырыңыз. Тартылған ет. Спраттарды немесе майшабақтарды бастарынан, сүйектерінен және ішектерінен тазалаңыз, майдалап тураңыз. Пиязды ұсақтап турап, майға қуырыңыз. Ақ нанды суға немесе балық сорпасына салып, шикі жұмыртқаны ұрып, бәрін жақсылап араластырыңыз.