Қатпарлы алма
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 порцияға арналған өнімдер: Алма - 400 г. Қант - 60 г. Қатпарлы қамыр - 200 г. Жұмыртқа - 1 дана. Сах. ұнтақ - 20 г.
Сипаттамасы Қатпарлы қамырды қалыңдығы 0,5 см қабатқа жайып, олардың әрқайсысына алманы орауға болатындай етіп төртбұрыш етіп кесіңіз. Дайындалған алмалар (тұқым ұясы алынып тасталған және қабығы аршылған) төртбұрыштың ортасына қойылады, алманың ортасы түйіршіктелген қантпен толтырылады, қамырдың ұштары жұмыртқамен майланады және жоғарғы жағына конвертпен жабыстырылады. Қамырды жұмыртқамен майлайды, қамырдың суретін салады, қайтадан жұмыртқамен майлайды және пісіреді. Дайын алмаларға қант ұнтағы себіледі.