Картупеля нянь (Картоп қосылған шанги)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: ұн 120, қант 3, ашытқы 1, маргарин 5, су 50, тұз, картоп 150, сүт 20, қаймақ 20, жұмыртқа 1/2 дана., сары май 10.
Сипаттамасы Құрғақ ашытқы, тұз, қант жылы суда немесе сүтте ерітіледі. Қалың консистенциялы ашытқы қамыры дайындалады. Шарлар пішінделеді және оларды торттарға айналдырады. Аз мөлшерде суға қайнатылған картопты жақсылап езіп, ыстық сүтті қосып, массасын шайқайды. Шанг ортасына картоп пюресі салынады, беті тегістеледі және жұмыртқа-қаймақ қоспасымен майланады. Өнімдерді 200-220 градус температурада пісіріп, еріген сары маймен майлайды.