Тартылған балық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1300 г балық филесі (немесе 800 г визиги, 400 г балық филесі), 100 г пияз, 100 г өсімдік майы, 10 г күріш, тұз, бұрыш дәміне қарай. Терісі мен сүйегі жоқ жаңа піскен балықтың филесін кесектерге бөліп, қайнатыңыз. Дайын балықты ұсақтап турамаңыз, тұзды суға қайнатылған және ұсақталған қытырлақ, ұсақталған қайнатылған күріш, аздап қуырылған пияз, жасыл ақжелкенді қосыңыз. Барлығын мұқият араластырыңыз. Кептірілген сықырлауды пісірер алдында 2-3 сағат бойы суық суға салып қойыңыз. Жаңа піскен шырылдауды да суға салып қойғаннан кейін пісіріңіз. Фаршты визигсіз де дайындауға болады, бірақ содан кейін балық филесінің мөлшерін көбейтіңіз.