Песто қосылған спагетти
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 3 түйір жаңа насыбайгүл (75 г), 3 түйір сарымсақ, 50 г қарағай жаңғағы, ірі йодталған тұз, 100 мл зәйтүн майы, 50 г үгітілген пармезан, қара бұрыш, 400 г спагетти, 1 ас қасық тұз. 1. Насыбайгүлді жуыңыз және жапырақтарды сабақтарынан бөліңіз. Сарымсақты ұсақтап тураңыз. 2. Насыбайгүл, сарымсақ, аршылған қарағай жаңғағы, 1 шай қасық тұзды 50 мл зәйтүн майымен бірге араластырғышта жақсылап ұнтақтаңыз. 3. Алынған массаға пармезанды және қалған майды біртіндеп қосыңыз. Тұз және бұрыш себіңіз. 4. Спагеттиді қаптамадағы нұсқауларға сәйкес көп мөлшерде тұзды суда пісіріңіз. 5. Спагеттиді дуршлагқа салыңыз. Судың ағып кетуіне жол беріңіз және спагеттиді пестомен араластырыңыз. Тұздық тым қалың болмас үшін, оған спагетти қайнатылған бірнеше қасық ыстық су қосуға болады. 6. Песто қосылған спагеттиді міндетті түрде ыстық күйінде беріңіз. Қажет болса, үстіне туралған қарағай жаңғағын себіңіз