Шампиньондар қосылған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 4 жаңа қияр, 1 түйір қызыл паприка, 300 г шампиньон саңырауқұлағы, 1 шай қасық. сары май, 1 түйір насыбайгүл, 1 түйір сарымсақ, 250 мл сүт, 150 г қаймақ, 4 жұмыртқа, тұз, қара бұрыш, мускат жаңғағы, 100 г үгітілген "Гуда" ірімшігі. Көкөністерді тазалаңыз. Қиярды ұзына бойына тілімдерге, ал паприканы жолақтарға кесіңіз. Саңырауқұлақтарды тазалаңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Саңырауқұлақтарды ыстық сары майға қуырыңыз. Содан кейін қияр кесектерін саңырауқұлақтарға 2 минутқа қойыңыз. Насыбайгүлді жуыңыз, судан шайқаңыз, жапырақтарын шымшып, жолақтарға кесіңіз. Сарымсақты ұсақтаңыз. Сүт, қаймақ және жұмыртқаны араластырыңыз. Дәмдеуіштермен дәмдеңіз. Сарымсақ пен насыбайгүлді қосыңыз. Пешті 200 Вт дейін қыздырыңыз. Көкөністерді табаға қабаттарға салыңыз. Олардың үстіне жұмыртқа-сүт қоспасын құйыңыз. Үстіне ірімшік себіңіз. Пеште 30 минут пісіріңіз. Кәстрөл стейктерге гарнир ретінде жақсы ұсынылады.