Ірімшік пен ветчина суфлесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 15 г үгітілген пармезан немесе басқа өткір ірімшік 60 г сары май 1 кішкене пияз, майдалап туралған 60 г бидай ұны 1 стакан сүт. 4 жұмыртқа (белки мен сарысы бөлек) 175 г ветчина, 120 г чеддар ірімшігін ұсақтап тураңыз, ұнтақталған қара бұрышты үккіштен өткізіңіз Пешті 200 вт дейін алдын ала қыздырыңыз. Пішінді майлап, пармезан ірімшігіне себіңіз. Сары май мен табаны ерітіп, алтын қоңыр пиязды қуырыңыз. Ұнды қосып, 1 минут қайнатыңыз, содан кейін сүтті біртіндеп құйыңыз. Қайнатыңыз, қоспасы қалыңдағанша араластырыңыз. Тағы 1 минут пісіріңіз. Табаны оттан шығарып, сәл салқындату үшін қалдырыңыз. Салқындатылған қоспаға жұмыртқаның сарысын, ветчина, 3/4 чеддар ірімшігі мен аздап ұнтақталған қара бұрыш қосыңыз. Жұмыртқаның ағын көбікке шайқаңыз. Оларды тұздыққа ақырын және кішкене бөліктерде қосыңыз. Қоспаны дайындалған табаққа жайып, қалған чеддармен себіңіз. Тұмшапештің ортасында суфле көтерілгенше және дайын болғанша 25 минут пісіріңіз. Ыстық нанмен және жасыл салатпен бірге қызмет етіңіз.