Ірімшік макарондары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 300 г кез келген макарон 60 г сары май 60 г ұн 570 мл сүт 1 стакан кілегей 1/4 шай қасық тұз ұнтақталған қара бұрыш 1/8 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы 1 ас қасық (үсті жоқ) қыша, 250 г чеддар ірімшігі, үгітілген 3 қызанақ, жаңа туралған безендіру үшін ақжелкен Пешті 220 С дейін алдын ала қыздырыңыз және макарон пісіріңіз. Осы уақытта сары майды үлкен кастрюльге ерітіп, ұнды салыңыз. Орташа отта 1 минут қуырыңыз, содан кейін біртіндеп сүт, кілегей, тұз, аздап қара бұрыш және мускат жаңғағын қосыңыз. Тұздықты қоюланғанша араластырыңыз, содан кейін отты азайтып, тағы 2 минут пісіріңіз. Кәстрөлді оттан алыңыз, қыша мен чеддар ірімшігінің 3/4 бөлігін қосыңыз, ірімшік ерігенше араластырыңыз. Дайын макароннан суды ағызып, оларды ірімшік соусымен араластырыңыз. Қоспаны отқа төзімді таяз табаққа салыңыз да, қалған чеддармен себіңіз. Үстіне қызанақ кесектерін салып, көпіршіктер мен алтын қоңыр қабық пайда болғанша пеште шамамен 25 минут пісіріңіз. Ақжелкенмен безендіріп, салат жапырақтары мен жылы нанмен бірге қызмет етіңіз.